Frank Agterbos nieuwe eigenaar Weleveld

Geplaatst op 12 september 2017

Bericht Tubantia 1-9-2017

Frank Agterbos maakt met Weleveld Golf in Zenderen een frisse start. Hij is vastbesloten er net zo'n succes van te maken als van zijn Golf Academy in Bentelo.

Buiten, op de golfbaan, heeft hij de afgelopen weken al veel tijd doorgebracht met zijn greenkeepers. En dat is te zien: het is een wereld van verschil met 10 mei, de dag dat het faillissement over de baan werd uitgesproken. Toen stond het gras op de fairways te hoog, er groeide overal onkruid en de greens hadden meer weg van versleten kokosmatten. Nu is alles frisgroen en strak gemaaid. Agterbos wijst op de roughs, de ruige gedeelten tussen de holes: "Daar laten we schapen grazen. Die vreten het teveel aan groen weg en dat komt, als er goed gegraasd is, niet meer terug." Hij geeft de baan in de huidige staat een 7, 'maar dat moet naar een 9'.

Concurrentie

Concurrentie? Agterbos lacht: "Wat anderen doen is voor mij geen overweging, ik kijk gewoon wat voor mijn onderneming haalbaar en gezond is." Daarbij houdt hij graag zelf de touwtjes in handen. Hij werkt zonder clubbestuur, commissies en bijbehorende vergaderingen en regelt zijn zaken zelf. "Iedereen is van harte welkom om bij mij lid te worden. En net als in Bentelo communiceer ik graag en goed met de leden, ik zou wel gek zijn dat niet te doen. Mijn ervaring in Bentelo is dat golfers het prettig vinden dat iemand anders de zakelijke kant goed regelt. Dan kunnen ze zelf doen waar ze voor komen: golfen."